recept: fläskfilé i stengryta

Det är dags att ta fram paradreceptet som jag tillredde som nyårsmiddag för mina föräldrar, samt släkt från Warsawa

Fläskfilé i stengryta
Häll upp ett glas rödvin. Putsa en hel stor fläskfilé och placera i stengrytan, hacka en-två lökar, samt två vitlöksklyftor. Ta en kruka färsk timjan och basilika, grovhacka och och strö över. ha ner rikligt med rödvin och en-två dl buljong (lite beroende på hur stark buljongen är). Salt, peppar och en skvätt soja blir pricken över i:t

Vill du göra det här till ett riktigt gott projekt kan du ha ugnen på 150' , däremot kommer det ta mycket längre tid. Jag hade runt 170-180', det fungerade bra för mig. Ha ner en termometer i fläskfilén du bör ta ut den vid 66-67', lägg den snabbt på tallrik med folie över. Ha kvar termometern i köttet, för att se över att inte temperaturen stiger till '70 och över. Då blir köttet trådigt. Är du inte klar med såsen eller det övriga, skär upp köttet.

Spadet som du har kvar i grytan, kan du med fördel tillsätta en liten extra skvätt rödvin och reducera ner. Alternativt att du göra en bottenredning (smör och mjöl). Detta kan du göra medans du låter köttet safta till sig.

Servera med en mysig sallad och potatis. Alternativt en Wienerpotatissallad, som är kokta skivade potatisar med som har legat och dragit i en vinigrett - dvs olja, salt, peppar, vinäger. Tänk på att inte använda mjölig potatis till denna rätt.

Jag skulle nog rekomendera en kall ljus öl  till denna rätt, den bryter rätt så bra

Tv-serier

Återspeglas ens personlighet genom vilka tv-serier man tittar på?

Att kategorisera människor och dra förhastade slutsatser kan jag erkänna är en rolig sysselsättning. Därav kan jag tycka att det är väldigt omanligt att titta på Desperate Housewifes, Gossip Girls. Det är skoj att höra en kille säga att han gilllar Gossip Girl - vedebörande känns som en starkt karismatisk, nästintill metrosexuell kille, Intresse: gillar att fika och prata om problem. Skoj!

Varför

Något brast ju för ett axplock av tonårsglossy-bloggarna när alla deras video-bloggar med frasen 'hej allehoppa', och sedan fortsätter med en halv mening följt av 'eeeeeh' alternativt 'öööh'.

Bara en tanke som slog mig.

Bubblarmening: 'Jag ska fika på Stureplan'

youtubeplaylist

Nyss återkommen från Sveriges vinst mot 74e rankade Slovenien. Bragdguldet någon?

youtubeliverockplaylist vol.2
The Hellacopters - Crimson Ballroom (Live at Hultsfred 2002)
Focus - Hocus Pocus (live '73)
Manfred Mann's Earth Band - Spirits In The Night (live '75)
Lynyrd Skynyrd - Free Bird
Thin Lizzy - The Sun Goes Down (Live at The Regal Theatre '83)
Led Zeppelin - Whole Lotta Love (Live At The Albert Hall '71)
Deep Purple - Burn (Live at California Jam '75)

dagens match

Jag skulle titta på fotboll med Fredrik 'Fricken' Gustafsson (författaren till denna blogg) men han börjar bojkotta matchen för att Kennedy Bakrexblabla-någonting-utan-hår spelar på topp med Marcus Allbäck.

- När Sharbel Touma spelade för AIK hade jag en egen tabell, alla pass och mål han gjorde räknade jag bort. Det året slutade AIK egentligen 7a istället för 4a, säger Fricken lite glatt men ack så gravallvarligt

Bra jobbat. Heja Sverige.

hördes på kontoret

Niki, mitt alterego och själsfrände var ute och fumlade runt i fyllan någonstans på söder natten till lördagen. Mitt i allt drickande lyckades han tappa bort sin påse med solbrillor och allt.

- Hej jag var hos er i fredags
...
- Ja det var trevligt, riktigt roligt. Jag tror att jag tappade en påse hos er.
...
- Ja, jo. Det är två indiska dvärgar iförda apdräkter tryckt på den.

Det finns ju ingen risk att någon tar miste på den, det är ju tur.

någongång mellan lördag och söndag

Såhär ser jag ut när jag spelar kubb..

image17

Nytt Projekt

Jag har blivit tilldelad ett nytt projekt här på jobbet. Så nu går jag runt och känner mig jävligt viktig, men framförallt tacksam. Det är förtroende, sådant uppskattar jag.

Ni får hållas om vad det är för projekt, tills det är helt klart.

fredag

Det är fredag nu idag. Vilket betyder en utstuderad afterwork. Kvällen är utplanerad, utstakad och levern vill ha sin del.

----- Original Message -----
From: Matthias Rienzburg
To: Fredrik ; Niki Sjölund
Sent: Monday, May 19, 2008 11:06 AM
Subject: fredag!

På fredag är det dags för Lidingö Runt. Vi börjar på Villa Brevik med avsmakning på ett nytt sydafrikanskt vin för att senare bege oss till Forestas Terrass för vidare intoxikering.

Laguppställning.
Niki Sjölund
Matthias Rienzburg
Fredrik Gustafsson

OSA!
Kram

----

Hur ser kvällen ut för er?

frukost

Jag äter frukost, det är viktigt för mig. Om inte jag äter frukost då växer det fram en liten grinig pojke som helst inte vill bli tilltalad, helst inte vill bli argumenterad emot; annars blir pojken väldigt uppretad. En grinolle, jag blir en grinolle om jag inte får äta frukost. Men själva begreppet kan ibland vara suddigt - Vad är frukost? Behöver frukost vara en tallrik gröt, med en klick sylt av valfri sort? Nej, för mig räcker det ibland med en kall öl, vid givna tillfällen. Då försvinner pojken och växer upp två snäpp och blir man igen.

Nu ska jag snart ner till affären här brevid och köpa frukost, har lite tvivel om vad det slutligen blir. Onakafil med äpple och kanel och en baguettebit med lite brie, salami, basilika och tomat. Eller ett sexpack Heineken.

Vad tycker ni?

eller snarare

Vad kommer mina chefer tycka?

ingen fotboll

OBS! Ingen fotboll för La Prensas herrar ikväll, matchen är flyttad. Kände att jag behövde informera, för fansens skull.

äntligen hemma

Jag sitter och sneglar på Martin Timells paradprogram Äntligen Hemma, kanske bara överskuggad utav Bullen. Just nu håller en söderkvinna på att visa hur man intreder en balkong på två och en halv kvadratmeter. Känns ju lite överdrivet. Ärligt talat. Har man så lite fantasi att man inte kan snygga till en balkong, borde man inte få ha en.

youtubeplaylist

Har man inte utrustning, eller kunskap om hur man gnuggar vax på riktigt får det bli såhär.

youtubefunkplaylist vol.1
Luther Vandross - Never too Much
George Benson - Gimme the Night

Bootsy Collins - I'd Rather Be With You
The Four Seasons - Oh What a Night
Marvin Gaye - Let's Get it On
Prince - Do Me Baby
The Whispers - And The Beat Goes On
The Temptations - Papa was a Rolling Stone

PunktSE lägger ner

Schibstedts förlusttidning PunktSE lägger ner. Trist säger jag - vart ska jag hitta dåliga krönikörer och racka ner på nu?

Läs mer om det hela HÄR, HÄR och HÄR

mjölk

För det första vill jag bara rent allmänt klaga lite på mjölk. Vad är tanken med minimjölk? Hur tänkte Arla nu?
- Ja, vi gör en mjölk som smakar vatten och inte fyller någon funktion, bara för att få träningsnarkomaner och lattedrickande mammor att konsumera mera.

Man kan inte påstå att minimjölk erbjuder en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga som frambringar ett habegär, närmast en revolution mjölkväg.

På jobbet i kylen varvas minimjölk med mellanmjölk. Det finns inget annat alterantiv. Förutom när jag springer och köper mjölk, då blir det gammeldags mjölk - med en hållbarhet på två och halv dag och bildar fettklumpar på kaffet. Det är riktig mjölk, med god karaktär.

Är jag ensam i min enkla klagan?

Robert Plant

Jag hade nöjet att se Robert Plant i fredags. Då sångare i den legendariska gruppen Led Zeppelin, nu ihopparad med Alison Krauss - en av country/bluegrass största artister. Tillsammans har de släppt plattan 'Raising Sands'.

 Konserten var väll helt ok, om man gillar den genren var den säkert ruskigt bra. Jag var enbart där för att se Robert Plant och hoppas på att han skulle sjunga någon Led Zeppelin låt. Hela hovet mullrande i skrik och applåder när en nersaktad och countryfierad riff av paradlåten 'Whole Lotta Love'. Inte bara den utan 'Battle of Evermore' från Led Zeppelins fjärde platta Led Zeppelin IV.  Ackompanjerad av Roberts röst som fortfarande håller lika bra kvalité likvärdig som för trettio år sedan, det var känsla.

viktiga ord

Man kan känna att det gått lite till överdrift med att folk vill verka viktiga när:

- En lunch på stan med en vän/vännina blir lunchmöte
- Allting som rör papper och penna blir till pappersarbete
- Hobbys som inte ger någon inkomst alls blir till jobb
- När en fika med vänner blir till ett möte OBS. Oftast är mötet viktigt, alltså ett viktigt möte

Nej nu ska jag ha ett lunchmöte och sen gå in i ett viktigt möte!

champagne

På jobbet har jag ett champagneglas, det finns en anledning till att jag har ett champagneglas - Vissa saker ska firas med champagne.

Nu har Niki, till min bestörtning, bestämt sig att han ska använda det som gembehållare. Det går inte jag med på.

dagens match

Efter brakförlusten förra matchen i Södra Herrar Div. 20 mot Polarna United är förväntningarna och pressen hårt på La Prensa. Fansen, dvs. Ekonomin och Traffic-avdelningen på kontoret, skriker efter en vinst.

Till dagens match kan La Prensa stolta med ett par nyförväv för att vända den negativa trenden. In kommer Joakim 'Lagerfeldt' Erlandsons son Ludwig, som visat fin form på senaste tiden och Joakims bror, kommer in som en liten joker. Utöver detta har credd.se fotografen Robin Hultman med sig sin kusin och far, som båda har meriter från division 4. In kommer även södra stockholms svar på en åldrande maradona, Peter 'Russin' Karlsson.

Klockan 20:15 blåses matchen igång EIFS som ligger på en tredjeplats i tabellen. Men med 4 avbytare räknar lagledaren, kaptenen och spelande tränaren Fredrik Gustafsson med vinst

- Saken är att vi tappade fokus med de tre skadorna förra matchen, då rinner det lätt iväg. Laget har dessutom avbytare denna match, vilket vi inte hade förra matchen. Det är sådana saker som kan avgöra en hel match. Vi har dessutom bytt ut ett antal spelare i truppen i och med har vi höjt lagmoralen ganska rejält, samt förhoppningsvis även nivån. De är sådana små saker som ger mig förhoppningar inför den här matchen. Vi har även tagit hjälp av en ny levertantör. Animal Pak gav den gav den önskade effekten. Idag kör ett nytt preparat Heat Of Lion. Det kan tilläggas att det står på förpackningen "Warning: this product should not be taken after 6 PM", vilket bådar gott. Till sist vill jag tillägga att, förlorar vi den här matchen så byter jag lag, säger Fredrik Gustafsson i en internmail-konversation.

20:15 ses vi på Herrängens BP.

kontoret

Såhär kan man se ut på kontoret en vårdag.

image16
Jag och min överordnad Fredrik tillika mentor, chef och lagledare i La Prensa. Intressen: Ta BMW 740n och storhandla på ICA Kungens Kurva och Ulf Lundell. FOTO: Niki Sjölund


Det är en bra kille tycker jag.

på morgonen

Det är förvånansvärt hur irriterad man kan bli på småsaker, speciellt på morgonen. Till exempel

- Nyhetsuppläsaren på Star FM läspar
- Väderuppläsaren är Skånska
- Kaffet är inte klart och klockan är 08:32

God morgon.

de ler mot mig

Nyss stod jag ute på balkongen. Krampaktigt höll jag tag i räcket och varvade ciggaretrök med hosta. Av någon slump tittade jag upp mot skyn. Mitt mellan molnens gluggar tittade en trött måne fram och gjorde sin närvaro känd, jag blundade och tänkte tillbaka.

Jag gillar stjärnor, alltid gjort. Som liten sparv kunde jag innan sängdags stå ute på balkongen, titta upp och förundras över de ljusprickar och konstellationer bland mörker som såg ner på mig. Mitt i natten, traskade jag tyst upp från min säng och gick ut på balkongen igen, förundrad över att jorden vridit sig runt sin axel och stjärnorna likaså. Jag log ikapp med stjärnorna, och drömmaren inom mig väcktes.

I lördags natt satt jag på den robusta trätrappen till min systers stuga på Värmdö. I min hand höll jag en hallondrink med färsk citronmelis från örtträdgården, ljuvlig. Jag tittade mot natthimlen och plötsligt fick jag samma känsla som jag hade när jag var liten. Stjärnorna föll på plats, mitt framför ögonen på mig - Jag log, och de log tillbaka

status

min status just nu: horisontalläge i sängen.

det bränner

Jag har dragit på mig någon hosta som resulterar att jag kaskadhostar, viker mig dubbelt och får en brännande känsla som sprider sig i bronkerna. Oftast brukar hela hostattacken utmynna i ett långdraget 'aj'. Vi pratar den kalibern, ingen fjuttig meshosta. Man kan säga att jag har fått Mikael Persbrandt på besök i mitt lungsystem, om han skulle vara en rethosta. Det gör ont nu.

När jag åkte tunnelbana hem var det folk som tittade lite smått skrämt på mig, främst invandrare. Innan detta, uppe på söder hostade a-lagarna i kapp mig samtidigt som de skrålade bajenvisor, söders bröder ska försöka spela fotboll ikväll - så där var det inga problem. Däremot på min kära blåa linje mot Sundbyberg, var de vettskrämda. Som att jag skulle smitta dem med tuberkolos, eller någon annan luftburen sjukdom. Det kanske är en liten mild sväng av ebola?

Det smått irriterande problemet kvarstår, och det smärtar mig. Jag behöver en rejäl huskur, men inget trams som ingefära eller kamomillté. Sådant biter inte på Micke, djupt rotad i mina lungor. Jag behöver tyngre grejer. Be my providers

recept: glaze 'n marinade

Ett liten marinad som jag rörde ihop i helgen, med lyckat resultat.

Marinade
Börja med att ta två matskedar olivolja och två matskedar balsamico vinäger. Fortsätt med att blanda i en matsked tomatpuré och en halv matsked soja. Ta en handfull dragon och lite mer än en handfull basilika och hacka fint, det är väldigt viktigt att det är finhackat. Hacka sedan i två vitlöksklyftor och en halv-hel chili, beroende på hur stark chilin är. Peppra

Marinaden ska ha en rätt så syrlig smak, där örterna och balsamico vinägern ska ta stor plats.

Glaze
Ta ungefär två matskedar honung som du värmer på plattan med en rökig whiskey. Värm tills det precis börjar sjuda och sedan ta av spisen.

Receptet görs med fördel på fläskfilé där får fläskfilén stå i marinaden i alla fall två timmar. När du grillar applicera glaseringen. Det söta och rökiga i glazen och syrliga i marinaden kombinerar varandra utmärkt.

bra säljare

Jag har en vän, Wictor. Min vän Wictor shoppar inte kläder ofta, men när han gör det så shoppar han väldigt mycket kläder, sisådär en gång i halvåret.

Han är säljare själv, så han uppskattar bra säljare. Med andra ord så uppstår det en liten rolig situation, där han kan välja bort ett plagg han vill ha - För att säljaren var dålig. För honom är det sekundärt vilka kläder han köper, utan om säljaren är bra. Det är viktigt ser ni, riktigt viktigt.

Följande utspelar sig i Gallerian
- Hej! Jag vill köpa ett par solbrillor, säger Wictor lite glatt till en tjej som inte kan varit äldre än 23 år, med mörkt hår. Lite osäker blick utan ett leende, utan mer likgiltig inför faktumet att hon ska få sälja ett par solglasögon.
- Okey, svarar hon uttråkat
- De ska vara stora, svarta. Kan du fram några?
- Va ska det va för bågar, modell, glas?
- Jag vet inte? Du ser väll hur jag ser ut. kan du inte ta fram några?
- Vi jobbar inte så

Varpå Wictor vänder på klacken, muttrandes. Han yttrar några väl valda ord till den milt sagt förvånade tjejen och går därifrån.

Han vill ha bra service, det tycker jag är bra.

hej

14:42, fredag. Nu åkte fötterna upp på bordet.

smaklöst..

Aftonbladet så skriver Englas mormor ett tårdrypande "det-är-synd-om-oss-så-sluta-vara-elaka-öppet-brev", vilket jag tycker är helt smaklöst, snudd på patetiskt. Väljer man att använda media som kanal så får man utstå hat, det borde de veta.

Varför fick inte min farmor dr. Adele Müller-Rienzburg en direktsänd begravning? Vad gör Englas tragedi, större än någons annan?


ps. läs även DNs intervju med SVT's programchef

sverigebesök

Min farbror med fru är här i Stockholm, så det blir väldigt mycket familjeaktiviteter. Bara så ni vet.

konsten att cementera en grill

Jag har en dröm, eller snarare - jag har många drömmar, det här är en av dem. Skulle nog inte påstå att det är en livslång dröm, snarare ett litet starkt intresse som väckts på senare tid.

Det är dags att slänga Weber-grillen åt hädan och cementera en riktigt trofast tjänare. Jag har bestämt mig att, utan att min syster vet om, cementera en grill på hennes landställe ute på Värmdö. Det känns som att det är dags att höja nivån ett snäpp, det går inte att leka runt längre. Kan jag få ihop lådhurtsen Mikael från IKEA, kan jag cementera en grill. Det är inte så att man förväntar sig något större motstånd.

Så någongång under sommaren är ni varmt inbjudna till att grilla hos min syster, med min grill som jag har byggt på hennes landställe.

Ska nog ta och ringa henne nu...

tung förlust

Laguppställning
Niki Sjölund
Fredrik 'Frick' Gustafsson
Robin Hultman
David 'Pinnen' Wallin
Matthias Rienzburg
Antonio 'Matadoren' Inestal
Joakim 'Lagerfeldt' Erlandson

Det blev en tung förlust för La Prensas herrar i matchen. Matchen spelades övervägande del med två till tre man mindre på plan då 'Pinnen' Wallin gick av planen redan i första med en sträckning i baksida lår (biceps femoris). I mitten av andra halvlek klev 'Matadoren' Inestal av med känningar i vaden (Gastrocnemius). En annan bidragande faktor var att Polarna United ställde upp med ett spelarurval likt ett hockeymannskap med 2 kedjor på bänken, då är det inte svårt att springa ifrån ett lag utan avbytare.

Nästa vecka, nya tag.

fotbollsdags

I dagens fenomenala matchning i div 20 Södra Herrar ser vi La Prensa mot Polarna United, nuvarande fyra och fem i tabellen. Med 3 poäng (en vunnen, noll oavgjorda, en förlust) har La Prensa ett utmärkt tillfälle att avancera i tabellen.

- Vi känner oss självsäkra och relativt skadefria efter Valborgsuppehället, säger La Prensas lagkapten Fredrik Gustafsson i en snabb interntelefons-intervju. Jocke 'Lagerfeldt' Erlandson fortsätter stå i mål istället för en milt förvirrad Robin Mattson det är bäst så, fortsätter Fredrik.

Kontoret har börjat gunga i stämning med Animal Pak från Gymgrossisten. Fredrik försäkrar att det inte rör sig om doping - helt vanliga mineraler, svarar han på frågan om preparatet.

Vi får se hur det går 20:15 när det är avspark på Herrängens BP, kom ner och stödj oss.

hejaprensa!

mixtape

Ramlade över en så underbar soul/funk mixtape borta på vinylgnuggarna Tjocke Jimmy & Keatons Superblogg.

You just have to open your mind an' let the funk in.

image15

image14

Högerklicka och spara som...

vem är han

Uttråkad sitter jag på tunnelbanan in mot staden, lite lätt bakfull sådär. Mitt emot mig sitter en äldre man i en grågul tweedkavaj över en illa sittande vit skjorta samt bruna byxor, med sin trötta terrier i ett koppel löst dinglandes runt fötterna. Mannen tar plötsligt fram en liten pappersbit och en bläckpenna. Entreget sitter han och frenetiskt, utan att titta upp och märka omvärlden, kluddra på pappersbiten. Jag tittar upp och noterar att vi är i Duvbo. Med en lite skräckförtjusning tittar jag på hur mannen löser ett City-korsord under den tiden det tar att åka fyra stycken tunnelbanestationer. Oberört stoppar han ner korsordet i fickan och tittar upp, som att ingenting har hänt.

Vem är han?

och framförallt,

Hur vågar han använda en bläckpenna?

hemkommen

Nu är jag hemkommen efter matchen som slutade 1-0. Kenny Pavey satte 1-0 i 89e minuten och från klacken hördes det 'Theres only one Kenny Pavey'. Tack för matchen Anton, det var riktigt roligt!

På vägen hem åkte jag en liten annorlunda väg än vad jag brukar. En lång historia kort så hoppar jag in i en hyr-saab körd av två rastamans som på knackig svenska frågade efter Hallonbergen. Då jag är en välvillig samarit hjälper jag dessa gossar till Hallonbergen och får samtidigt en liten skjuts hem i deras droska.

Trivsamt.

Sverigedemokraterna

Innan matchen idag satt jag på Zanzibar på Norrmalmstorg, drack en Staropramen och läste min DN. Mitt i bläddrandet hittar jag en större notis om Sverigedemokraterna, SD. Det var något i artikeln, som ursprungligen handlade om att de vill sänka bensin och dieselskatten, som fick mig att fastna. Ah.. Där kom den

"Sverigedemokraterna vill att det ska vara lägre moms på dansbandsmusik"

Ja, här var vi kulturfrämjande. Länge lever Christer Sjögren

Norra ståplats

... Ifall någon undrar kommer jag att befinna mig på norra ståplats och sjunga fotbollsvisor dedikerade Allmänna Idrotts Klubben med Anton Eriksson ikväll.

Vi går för vinst!

recept: matthias potatismos

Matlagning - Det finns inget roligare än att ställa sig i köket och laga mat.

Jag har inget kök att direkt husera och leka Werner Vögli i, men bara för tillfället. Detta gör att när jag väl är hos mor och far så går jag bersärkargång bland kastruller och globalknivar, för att få uttrycka min kreativa ådra.

Idag gjorde jag en liten enkel potatismos till pappas biff stroganoff.

Matthias Potatismos
Mosa potatis med en rejäl klick smör och grädde, häll i en tesked tryffelolja, smaka av med riven muskot, nymalen svartpeppar och salt efter smak. Ha sedan i en handfull med riven parmessan och rör runt till en slät konsistens.

Någon som vill ta en middag med mig?

People of soul

Idag tog jag mig ner till Bagarmossens Kyrka tillsammans med Elin Melin, för att höra Glen Scotts kör People Of Soul, där min syster sjunger.

Vid första tonen av Stevie Wonders - Higher Ground satt jag och njöt, jag blev varm inombords av musiken och atmosfären som Glen, kören och musikanterna skapade. Glen är en mästare på elorgeln och kören var fantastisk, jag blev lite chockad.

Efter konserten kom Glen fram och frågade ifall jag gillade det, jag svarade ja, lite nervöst. Stort. Har man producerat åt Jim Morrison, Craig David, Eric Gadd, Westlife samt flera andra artister, kan man inte låta bli att känna respekt och vördnad.

torsk

jag ligger i min säng intoxikerad av ljuv alkohol.

däremot ligger min mobil samt busskort någon annanstans, vilket gör mig jävligt ledsen. min mobil är mitt allt, jag har aldrig tappat en lur innnan.

Detta resulterar i en oerhört tomhet och ledsamhet. Däremot vill jag tacka sl för att jag fick ett direktnummer efter 20 minuters övertalning,

jag gillar er. visa sympati.

Ökad könsklyfta

Jag vet inte om ni är uppmärksammade om det nya förslaget om 'Fru Gårman'. Hela tanken är att den klassiska övergångsskylten byts ut mot en kvinnlig bild för att öka jämnställdheten.

Frågan är väll om syftet uppnås? Att göra en bild på en kvinna i lång, kjol och lockigt hår som passerar vägen känns faktiskt väldigt -60tal, en symbol för förtrycket. Att göra en bild som på bästa sätt identifierar den kvinnliga könsrollen får väll bara motsatt effekt. Syftet är väll endå att jämnställa de båda könen

Hur kan man jämnställa två kön med en bild som är så kvinnostereotyp som möjligt?

solen skiner

Solen skiner och det är dags att få en ljusterapi.  Lilla Tess Humble Dillner väntar på mig på något superbt fik inne i stan. Ring om det skulle vara något

efterly(s)sning

Jag efterlyser tjejen som presenterade sig som "Emily"  eller liknande och ringde mig från Dolt Nummer inatt vid 02:00.

I min djupa sömn får jag ett samtal där en tjej som påstår sig heta Emily, säger: 'Jag älskar dig Matthias'

Emily som ringde inatt kan ta och ringa mig igen, men från synligt nummer. Vi ska diskutera ett par saker du och jag! Du har tydligen mitt nummer...

IKEA möbler

Jag håller på att sätta ihop djävulens påhitt; lådhurtsen Mikael från IKEA. Man kan väll påstå att det går sådär och att jag överväger att tillsammans med lådhurtsen hoppa genom fönstret.

Jag får inse fakta att jag inte är en handyman, även fast jag skulle vilja vara det. Man får tjejer på att vara handyman. Man får helt enkelt ha andra färdigheter

bland blommor och bin

Omtumlad från föregående dag vaknade jag upp den första maj, socialisternas högtidsdag, med solen i mitt ansikte. Med en ljusblå skjorta och ett vitt linne under, gulblommiga skjorts begav jag mig tillsammans med min kära syster ut till hennes landställe på Hässelmara, Värmdö. Ut till stillheten, ut till lugnet.

Torsdagen spenderades med en sekatör i handen och ett leende på läpparna. Det finns något som är speciellt med trädgårdsarbete, det är så rogivande att sitta på knä och rycka ogräs. All stress försvinner. Att begrava ett knippe potäter under jord bara för att veta hur gott det att äta dem på midsommarbordet, är härligt.

På kvällen satt jag med örtboken och skrev ner olika örter som ska sås på senvåren. Syster bjöd på te med mynta plockad från trädgården. Det är terapi för själen på hög nivå.

Hur spenderade ni eran första maj?

RSS 2.0