Led Zeppelin

Jag letade igenom lite gamla skivor hos mamma och pappa och hittade Led Zeppelins Live BBC Sessions, inspelad någongång runt 71-72. Utan omsvep slänge jag på mitt favoritbands platta i stereon och satte på mig hörlurarna. Jag blundade och kände mig upprymd, en skön känsla.

Sedan kom 'Thank You', som kan vara en av plattans största spår. En låt som i studio, låter så tråkig och tempolös. Blommade ut så fruktansvärt bra. Lyssna själva

Dagens mest onödiga ord

Dagens mest onödiga ord
"Konkretisera"

afterwork

Det blev en liten afterwork igår med Fredrik Gustafsson. Vi besökte södermalms bästa tapashak; Tvärsöver, som är en bakfika till La Cocaracha belägen på ligger på bondegatan. Det som är så speciellt med Tvärsöver är atmosfären som liknar den som infinner sig när man kommer in i ett mysigt vardagsrum. För två-tre nummer sedan gjorde vi en intervju med Adeel som är bartender och delägare på La Cocaracha och Tvärsöver.

Intervjun hittar du här!

Förövrigt så fyller Fredrik år idag. Jag ska nog inte säga hur gammal han blir, det är bäst så.


Jag till vänster och Fredrik till höger

tvådagars jobb

Satt och spikade en trerätters födelsedagsmiddag igår, bara så ni vet.

Förrätt: Parmessangratinerade Blåmusslor serveras med ett torrt österrikiskt vin
Huvudrätt: Hummerbisque med laxqueniller serveras med ett torrt franskt vin
Efterrätt: Blåbärscheesecake serveras med conjak

Jag lagar förrätten och huvudrätten, från (som man säger i kocktermer) scratch. Vilket också betyder att jag spenderar min fredagskväll, om jag inte gör det tidigare, med att göra en fiskbuljong. En väldigt fin en.

äggbranschen

Jag sitter vid frukostbordet hemma hos min far och äter frukost. Ett par enkla mackor och ett ägg, som en frukost bör vara. Pappa tittar upp från kaffet som han har sörplat på i tysthet.
- Fick en leverens av äggmannen på 130 ägg.
Sätter nästan i halsen och uttrycker min förvåning över, jag citerar, "vad fan ska du göra med etthundratretti ägg". Pappa hinner inte svara utan telefonen ringer (sidnot: mina föräldrar har världens mest irriterande signal, men det är en annan historia)

- Müller-Rienzburg
[...]
- Hej!
[...]
- Ja, det är klart att vi kan skjutsa dig ikväll.
[...]
- Då kan vi ta med kartan också.
[...]
- Fint vi säger så

Jag tittar helt förbryllat på min käre far som bara ler oförstående på mig.
- Jag kan ju ta lite ägg om det ska vara så, säger jag och försöker vara en duktig son
- Ja, om du betalar för dom, kontrar pappa
- mmm
- Du vet det är ju bra kvalité. Riktigt bra kvalité, inget sådant som man normalt får tag på. Pappa lutar sig tillbaka i sin tron vid köksbordet och flinar lite. "Bara och säga till så fixar vi det", fortsätter han och reser sig upp går och därifrån. Kvar sitter jag helt oförstående.

saker som jag inte kommer få men endå önskar mig

Jag fyller 22 på söndag, det är ett magiskt nummer (ungefär som Tres kopplingston)

Här kommer en lista till mina vänner och andra läsare om vad jag önskar mig, men inte kommer att få (era snåla jävlar)

[   ]   En DVD-spelare av valfri sort som fungerar med de flesta standards på marknaden
[   ]   En ring, alternativt annat manligt smycke, med mitt fullständiga namn ingraverat; Matthias Müller-Rienzburg
[   ]   Ett harem av vackra kvinnor, som för en dag och bara en dag, är mina slavar. (jag litar på Österssundsmobben dvs. Erik Strand, Mackan Nordin, Fredrik Svensson att fixa det. Förresten Erik, du kan mer än gärna skicka några 'jenter fra Oslo' nu när du är där.)
[   ]   Tickets och Ride till Storsjöyran i Österssund
[   ]   En guldinramad bild av den avlidna mediamogulen och tillika mentor för La Prensa korpfotbollag; Jan Stenbäck.
[   ]   Att Sundbybergs hyresrättsförening Förvaltaren tar sig i kragen och ger ansvarsfulla mig en ordentlig lägenhet. (Någon gedigen politiker eller annan inflytelserik person kan gärna börja dra i lite trådar).
[   ]   En ordentlig städning av min lilla vrå och tvättning, utför gärna av en kvinna i sexiga betjäntkläder. Belöning för hårt arbete utlovas.

Mina vänner och annat folk, gå mig till mötes.

Fridens.

jag gillar

Det finns inte många personer jag riktigt gillar. Att bli gillad av mig är en privilegium, man tillhör en utvald skara. För några veckor sedan gjorde jag en intervju med min vänn, Viktor Florbrant - barchef på Lisa på Udden. Han gillar jag, så när han idag utan omsvep skriver

VIKKAN. säger:
BLOGGA LITE FFS
matthias_http://rienzburg.blogg.se - säger:
OK
VIKKAN. säger
(jätteglad smiley, ni vet den där :D)

Känner jag mig manad att skriva igen, bara en sådan liten sak kan få mig att komma ut ur dvalan och in i matchen igen. Tack Viktor, du är en hjälte.

Förövrigt har jag lyckats frångå mina 20 dagar nyktert vid 8 tillfällen, med en vecka kvar. Det var egentligen inte direkt oväntat att jag skulle bryta min pakt med själen. Däremot kan jag faktiskt påstå att dricker man alkohol i jobbanknytningar gills det inte, man har inget val direkt.

recept: lunch-laxad

Ibland måste man få fuska för att lunchtimmen ska räcka till för att köpa mat, laga äta och sen ha tid för rekreation. Man hinner inte riktigt vispa ihop en marinad och göra rostade rotsaker. Men det betyder inte att man inte kan laga mat för den sakens skull.

En av de enklaste rätterna att laga till är självfallet lax. Jag stack ner den närliggande fiskcharken och tog mig en 0,3 kg del av en laxfilé. Krydda? Jag använde någon form av terriaki sås, men du kan även använda salt, peppar, citron, vitlök. In med det hela i ugnen på ~220 grader i cirkus 20 minuter. Samtidigt kokade jag lite jasminris.

Serveras med lite soyasås.

Sammanlagt tillagningstid 25 min (beror på hur snabb ugn du har).

Trefvlig lunch på eder

nyktert: dag 18

Det var svårt igår, det var väldigt svårt. Jag stod mitt i en vibrerande folkmassa, mullrande likt Djingis Kahns beridna arméer längs en öppen slätt. Jag var i Kungsträdgården igår under VM-matchen, det borde förklara mycket. Det var jag och tiotusen mer eller mindre fulla människor.

Men jag klarade det - arton dagar kvar.

älskling

Eftersom Fredrik har försvunnit till Finland tillsammans med södortens finare herrar, har jag tagit hans plats mitt emot min kollega. Mitt i jobbet så ringer hans flickvänn.

 [..]
- Jo, jag kan hjälpa dig. Ja, vi får mötas där vid grillkiosken.
[..]
- Men du får stryka mig en skjorta, annars hinner inte jag. Den blåvit randiga
[..]
- Det klarar du ju. Jag älskar ju di.. *klick*

Han tittar upp mot mig som smyglyssnat på samtalet och säger:
- Nåja, jag får i alla fall en struken skjorta.

Vi ler tyst mot varandra och tittar ner och fortsätter jobba.

nyktert: dag 19

Jag har gjort ett riktigt idiotiskt val under en ågrensöndag. Jag ska vara nykter i tjugio dagar. Man kan tycka att det är riktigt idiotiskt att göra detta nu när det är fotbolls-em och över midsommar och allting. När jag insåg det var jag nära att blåsa av hela arrangemanget och gå på spriten igen, bara för att fira att jag kunde.

Men, jag är en man som håller mina ord (Kan vara så att mina ex-flickvänner inte håller med *vinkar*), så jag ska hålla mina tjugio dagar. Dagen jag börjar dricka på är min födelsedag.

Så i tjugio dagar ska jag dricka färsk mynta muddlad med lime, krossad is och ginger ale. Givetvis ska jag försöka ge er dagliga uppdateringar på detta.

Fotbollstider

Det är fotbollstider just nu, inte bara att vi La Prensa möter Dynamo Cwbran i nästa match Korpen Div. 20 Södra Herrar. Utan så är det EM, jag tror ingen har lyckats undgå det.

Idag på jobbet fick jag reda på att det är internmöte på Aftonbladets Drömelva. Ett virtuellt em-lag baserat på hur bra spelarna har presterat på riktigt. Chefen har fixat, han har även haft den otroliga förmågan att handvälja sitt lag (som består av 90 % spanjacker, 9 % portugiser och 1% holländare) samt döpa det till 'Viva Espania', eller något sådant löjligt.

Mitt lag slumpades fram bestående av rumäner, polacker, schweizare, turkar (ett riktigt kvalitétslag helt enkelt) och fick heta, trumvirvel tack, 'Matthias United'.

Vi sitter här och får göra tre byten per omgång (dvs. en omgång är när alla lag i alla grupper spelat en match var), medans han går runt och har plockat ut segern i förskott.

Jag hoppas att det går dåligt för Spanien, bara för sakens skull just nu.

den stolta traditionen

Det vankas herrmiddag och alkohol hos den kända Årstamannen Fredrik Svensson also known as Fredriko Af Svenssoni, Farsan, föredetta medlem i kollektivet Lidingöprofilerna tillsammans med östersundslegendaren tillika honköns-charmören Marcus.


Marcus på den stolta anrika atlantseglaren Full Moon

- Marcus är en stark tillgång i jakten på kjoltyg, kommenterar Årstamannen exklusivt till bloggen samtidigt som han sveper en starköl.

Vi ska på bästa möjliga sätt fortsätta fira den stolta svenska traditionen att supa oss apraka, lyssna på Thomas Ledin, Gessle och Winnerbäck. Det är trotts allt flaggdagen - Vilket känns riktigt bra.

Nu ska vi ställa oss på balkongen och sjunga 'Du Gamla, Du Fria' i Sverige-tröjor.

Med vänliga hälsningar
/Rissneprofilen, Årstamannen och Marcus


personligt

Det finns en skillnad mellan personlig och privat. Jag vill se mig som en personlig bloggare, jag skriver om tankar och handlingar som händer runt omkring. På ett sådant sätt beskriver jag min omgivning och genom detta mig själv och hur jag fungerar.

Men det finns så mycket och många mer tankar som jag egentligen vill skriva, men inte kan. Gränsen mellan att vara personlig och privat är hårfin och för mig livsfarlig att krossa. På de 90 sekunder det har tagit mig att skriva detta har jag funderat tre-fyra gånger på att ta bort inlägget. Likt jag har gjort med ett femtal andra inlägg som jag direkt efter publiceringen kännt lite panikartat att jag måste ta bort. Det är jobbigt.

På något sätt har jag hamnat i ett dilemma att; 'Jag vill inte att alla ska veta vad jag gör om dagarna och mitt liv' men endå har jag en önskan att uttrycka mina känslor genom skrift. Främst för min egna skull, jag älskar att skriva. Sedan blir jag bara glad ifall några läsare tycker att jag har en talang för detta hantverk, men det är inget jag prioriterar. Endock måste jag vända mig till er, då jag har kommit i någon form av dödläge i mitt resonerande kring denna fråga.

Jag vet inte..

Vad tycker ni, är ni intresserade av att veta vilka strumpor jag har på mig?

Eller

vill ni ha mina tankar?

objektiv kommentator

För er som läser Dagens Media och Resumé, kan det inte undgått att Konsumentverket och KO utreder Blondinbella för smygreklam. Alltså, enligt svensk lag får man inte göra reklam för en produkt eller tjänst om inte är en tydlig avsändare. Blondinbella blogg ägs av Blondinbella AB, som i sin tur ägs av Glife AB och i intervjuerna med Dagens Media är försvarar Johan Kinnander VD på Glife kritiken med: "Det avbildas och nämns ingenting i bloggen om de betalande annonsörer som finns på Blondinbellas blogg och det har inte skett tidigare heller." Med andra ord går Glife in och håller om ryggen på lilla guldkalven Isabella och rider ut stormen. Det kan sägas att det blir dryga böter om KO fäller Bella, bara så ni vet.

Men historien slutar inte här. I denna djungel av bloggar finns det en sida driven av två kvinnor som kallar sig Bloggkommentatorerna vars tidsfördriv och kyrkoliknande kall; är att skriva om vad andra skriver. Ungefär som bloggarnas Se&Hör. Även kommentatorerna, fulla av åsikter, ägs av Glife AB. På deras förra site http://bloggkommentatorerna.blogg.se i nyheten om att de blivit värvade till glife, uttryckte jag min rädsla för deras objektivitet. Detta skrattades bort med att 'vi har fria tyglar, även om vi har en chefredaktör och ansvarig utgivare'

Nu vet inte jag huruvida detta va en för liten nyhet för Kommentatorerna att skriva, för inte en spaltmilimeter har skrivits om Blondinbella och Glife AB i bloggen, fast det är klart man biter inte handen som föder en. Men vad hände med objektiviteten?

RSS 2.0