sol, tapas och vin

Vi hostar (arrangerar på mediaspråk) ett litet event ikväll med företaget och som rubriken skvallrar. Blir det sol, tapas och vin - självfallet inom respektabla gränser.

Men framförallt kommer det dyka upp massa folk som jag inte har träffat på länge och inte träffar för första gången.

sushi

Lunchen avnjöts i Långbropark med sushipinnar i högsta hugg.

Smakligt!

nu går det till överdrift

Jag och Niki sitter på kontoret och lyssnar på morgonnyheterna på radion, som sig bör. Plötsligt hör jag: "SVT kan komma och sända Englas begravning..." - varpå jag sätter min frukost i halsen.

Nu har det gått till överdrift.

God morgon.

Lite kort om...

- Johan Magnusson intervjuar på sin egna blogg/site fashionisto.se Joakim Brännström som basar över Berns Modevecka, i intervjun lyfter fram problematiken med att ha en sådan här mässa. "Vi är en liten Modevecka ute i världen, hur mycket Svensk Handel eller TEKO än säger att vi är den ledande skandinaviska Modeveckan. Då tycker jag att de ska åka till Köpenhamn och titta vad som händer där! När de säger saker som "För fem år sedan var vi den ledande skandinaviska Modeveckan", då har man ingen koll." läs intervjun HÄR

passion

Det vankas sommartider, och som ni alla vet, grilltider.

Grillning är en djävulusisk passion för mig. Jag kan känna mig som kreativ som Picasso när jag står och smakar av mina röror, skvätter i lite mer citronjuice i marinaden, och får perfekt stekyta på köttet. Nästan lite sådär sensuellt. En liten nervkittlande, pirrande känsla.

Framförallt är det manligt att grilla. Konsten är förhärligad männen och det får en att känna sig lite extra hög på testostoron när man bakom grillförklädet äntligen får ropa: 'Älskling, hur går det med potatisarna? Köttet är snart klart', samtidigt som man tar en klunk utav flaskölet.

Mitt bland alla krav på jämnställdhet så tror jag nog att kvinnorna håller med mig. Låt oss män, stå i solnedgången och jämföra stekspade framför en sprillans ny Weber-grill. Snälla ta det inte ifrån oss.

Nå, håller ni med mig eller inte?

hypokondrisk

En kollega är oroad. Han går runt på jobbet, hostar lite här och var och rösten är sprucken som Ulf Lundells. När han behagar kommer han ut till säljlandskapet, där jag har min lilla hörna. Idag när han kom tittade han på mig med gravallvarlig blick, det var nästan så att man såg en föraning till rädsla i de isblå ögonen.

- Det här går åt helvette
- Vadå? Att vara bakis är ingen sjukdom
- Nej, det här går åt helvette. Jag har strupcancer..

Jag tittar upp lite förvånat och han tittar tillbaka på mig.

- Jaha?
- Det måste vara strupcancer.. Jag har googlat
Kollegan vänder sig och börjar lunka tillbaka till sin del av kontoret.

Jag vill tacka Google som ställer upp för Svenska vårdtagare, istället för strejkande sjuksyrror.

everything's on tv

Vissa (framförallt) tjejer modebloggar. Det är okey, mer sådär än okey, om jag tänker efter. De får sin inspiration av Paris 'sexvideon' Hilton, eller systrarna Anorexia-Olsen eller kanske
'Jag-behöver-tuschas-i-tre-veckor-efter-varje-reklam-jobb' Beyoncé. Det är fine, men det är inte jag.

Det här får jag inspiration av.

image11
Robert 'strängen' Dahlqvist i Hellacopters från Way Out West '07. FOTO: Rockphoto.nu

image12
Led Zeppelins sångare Robert Plant och gitarristen Jimmy Page från 'Return to the Clubs: Tour of '71' FOTO: led-zeppelin.org

ångest med Carolina

Det finns krönikörer och så finns det 'krönikörer'. Jag skulle nog placera Carolina Gynning i det senare facket, lite hobby sådär. Speciellt efter hennes krönika i Punkt.se. Helt plötsligt kan vem som helst utan skrivtalang, sinne för propotion, takt och reson få något publicerat i en av Stockholms största gratistidningar? Niklas Silow för in i helvette, kom igen ge lite unga men framförallt; begåvade krönikörer, chansen.

Denna vecka ska Carolina leka amatörpsykolog och ger hela elva tips om hur man botar ångest med elva enkla sätt. Självfallet försöker hon vara ironisk och jätterolig med tips såsom "- Gå med i en förening, så här till våren är en simförening att rekommendera. Där kan du ta årets simborgarmärke och känna dig duktig." Min allmänna känsla är att hon är lite ljummen - som en mjölk som stått på frukostbordet två dagar för länge.

Jag får ångest över att läsa hennes krönika och jag ska inte " Gå och spela minigolf med en pensionär som kan berätta om gamla tider." Stryknin någon... snälla.?

the stora filosoferna

Vid St. Eriksplan någongång mitt på lördagen införskaffade jag mig den Franske upplysningsfilosofen Jean Jacques Rousseau verk Emile I och Emile II. Kanske inte för att jag är så jätte intreseerad av Rousseau i säg självt. Utan det är mer för att jag vill nästan intresserad hur de stora1700-tals filosoferna tänkte.

Nu ska jag laga mat åt mina föräldrar, som en liten överaskning när de kommer hem. Mysfaktor? hög.

svensken

Solen tittar fram, då passar Svensken på att bli glad och få tendenser till alkoholism. Det är lite förundransvärt att en stad som Stockholm börjar myllra som en myrstack på lyckopiller, såfort termometern snubblar över 13 celcius. En uteservering efter den andra fylls med euforiska människor som skålar in värmen.

Och så undrar ni vad jag gjorde igår?

plåtning

Är precis återkommen till kontoret efter att lite otippat fått äran och plåta Stina Dabrowski för en intervju. Det hela började med att hon intervjuade Fredrik (som skulle intervjua henne), lite komiskt. Men sedan har hon intervjuat bland annat Yassir Arafat och många internationella topp-politiker, hon har en karisma och ett lugn som ingen annan.

Dags för lunch, vad ska ni äta?

helt kopplöst

Jag tittar ner på skrivbordet och räknar till 7 glas och muggar, samt två Team Sportia vattenflaskor. Det är ett bra tecken! Det betyder att jag har varit fokuserad idag, inte haft tid att leka diskkärring.

Jag mäter min framgång i koppar.

skadeskjuten

På gårdagens hårda batalj över 20x2 minuter på en fotbollsplan i Herrängen ådrog jag mig en skada på vänster fotdyna,nu har jag plåstrat om det med papper och silvertejp.

Detta gör att jag går som ett skadeskjutet rådjur och i tid och otid yttrar höga skrin och grimaser. När jag haltade från pendeltåget till kontoret, var det faktiskt folk som tittade lite förundrat på mig. Förundrat? Visa medlidande!

Nu ska jag ropa på någon välvillig själ att ge mig en kopp kaffe och göra frukost åt mig-!

nu gör det ont, väldigt ont.


Sonja svart

Borta på Punkt.se skriver Sonja Schwarzenberger en finurlig krönika om att vänsterfolk klassas som aktivister och blir nersprejade så fort dom försöker strejka. Det är tydligen jättesynd om henne och hennes kommunistfalang som gång på gång, blir nersprejade av poliser som tycker att de bryter mot ordningen när de strejkar. Helt plötsligt får man för sig är det lågt till tak i Sverige enligt henne, för att Kubanerna har ju väldigt mycket högre till tak. Detta har skapat huvudbry och tårar hos kamratgänget Leninisterna.

Saken är att vi lever i en demokrati och inte en kommunism. Så länge vi lever i en demokrati med frihandel, privatisering och allting som det innebär - så kommer det allting vara en vi och du situation. Vänstern och dess ideal mot högerns ideal. Tyvärr ni är i underläge. Det känns lite taffligt och börja klaga på polisen för att dom upprätthåller ett samhälle byggt på kapitalistiska ideal, vad ska de annars göra? 'Det är lugnt ni kan stå här och blockera femton restauranger i ett par år' , låter det rimligt? Dessutom kan jag aldrig tro att det bara är vänster-socialister som strejkar, så hon menar att det inte finns en borgerlig röstare som är med i facket?

första förlusten

La Prensa - IDFKA 4-8 (1-5) (4-3)

Uppställning
Joakim 'Lagerfeldt' Erlandsson
David Wallin
Fredrik Frick Gustafsson
Niki Sjölund
Antonio Inestal
Jonas
Robin Hultman
Felix Sundberg
Matthias Rienzburg

.. Idag var inte vår dag, inte ens vår medtagna bild på den avlidna ikonen Stenbeck kunde hjälpa oss.

Ett sistaminuten inhopp av Jonas som till vardags leker boll i ett division fyra lag hjälpte inte stolta starka La Prensa sin andra match i Div. 20 Korpen. Förlusten var ett realt faktum, trotts att vi hade häng i andra halvlek vid ställningen 4-6. Förutom Jonas så fyllde vi på med Robin Hultman till vardags fotograf på credd.se. Som gjorde ett bra jobb på högerkanten!

Nåja, det är inte lätt att vara korpenproffs.

Jag skall hem till mina underbara föräldrar, klaga lite på foten, vara extremt sliten och få mat. Ibland är det bra att ha en förstående mor, som stödjer mig.

heja prensa!

analys: bland ettor och nollor

'Ibland ser man inte träden för skogen'

Att använda internet för marknadsföring är inget under i sig, det har gjorts länge i mer eller mindre utsträckning. Den nya trenden att företag investerar i bloggar är nästintill genialiskt. Här identifierar redan läsaren med bloggpersonligheten, vilket absolut gör att när Blondinbella säger 'Köp den krämen den är bra' är det oerhört varumärkesbyggande. Ungefär som när Tom Cruise har på sig Filippa K, fast i mindre skala. Är någon intresserad av en bloggares personlighet och liv, delar åsikter med denna - kan man tänkas att bli influerad av en uppmaning om köp.

All marknadsföring över internet är däremot inte bra, eller snarare; den är dålig genomförd på grund utav bristande 'know-how'. Att automatiskt tro att man ska kunna öka försäljningen genom att satsa ett par hundratusen på webboptimering hos google är en dålig investering. Dels för att google styrs av sökalgoritmer som letar upp nyckelord. Med jämna mellanrum byter google sin algoritm och stuvar om på första sidan. En sådan liten grej kan innebära stora förluster. Du som användare klickar på det högst upp, för att du litar på att sökmotorn levererar det mest relevanta resultatet. Det finns bara en första sida och den är inte oändlig. Hur många tror du letar efter en produkt på sidra tre på google?

Det andra är att betalar du för ett medium t.ex en tidning har du en tydlig målgrupp. En båt-tidning med exklusiva båtar kan man ju lätt få en tydlig målgrupp - mellanålders herrar, med chefspositioner, oftast familj och har en inkomst över medel. Det krävs inget geni att lista ut det (jag gjorde ju det). Du som annonsör vet vem som köper tidningen och vet om den passar in och kan identifiera sig med företaget. På nätet räknar du träffar, men du vet egentligen inte vem det är som läser din sida. Vem är du som läser det här?

Men i det rådande mediaklimatet där i stortsätt alla förespråkar nätet, är konsekvensen att flera (speciellt mindre) företag som förlitat sig på traditionell print-reklam söker sig till 'de nya medierna' dvs. interaktiva lösningar. Vilket i slutändan kommer att bara kommer att sluta med en översvämning på en annars briljant förutsättning för marknadsföring. Det finns bara så många personer som vill köpa tjänster och produkter över nätet.

Det finns en stor nackdel med internet, det kan bara stortsätt angerar två sinnen. Hörseln och synen. Därför måste man som företag göra en site som engagerar både visuellt och ljudmässigt, samt det viktigaste: att vara tydlig. Går du ner till Bosses Korvkiosk för att skaka tass och snackar skit i 30 sekunder medans du får din knackwurst paketerad, är det en upplevelse som faktiskt tar udden av att sitta och beställa matvaror över internet. Framförallt engagerar den alla sinnen och där måste tekniken förbättras handikapp, som måste överbyggas.

Internet är bra, om du kan använda det rätt. För att återkoppla till inledningscitatet måste du sticka ut och du måste göra det bra, annars går det inte. Framförallt, tillförlita er inte bara på nätet. Jag tror att print som medium är påväg tillbaka.

korpenproffs

Under mitt liv har jag alltid velat vara bra på fotboll. Jag är inte ens nästan bra på fotboll.

Nu har vi på jobbet startat upp ett litet korpenlag, som har fått gigantiska dimensioner. Vi har anförskaffat oss matchtröjor, cheerleaders, vattenflaskor, skor, benskydd. Det enda som saknas är ett klubbhus och en receptionist som heter Agneta. Men det kommer väll.

Så nu ska jag bli korpenproffs i Södra Herrar Div. 20 (av 21). Autografer någon?

Förresten, vi har en man kort idag - någon som känner sig manad att sparka boll? maila [email protected]

Efter jobbet...

...idag blir det Dagensmedias smygläsning på Anglais tillsammans med Niki Sjölund, Felix Sundberg och Charlie Engwall.

Någon mer som ska dit?

välkommen tillbaka

.. Efter ett långt tags vilopaus och allmänt uppstyrande, började blogglevern rycka (ska förövrigt inte förväxlas med spritlevern). Vilket resulterade i en ny fresh design signerad Niki Sjölund, jag hoppas att ni är lika nöjda med den som jag är.

Nå, vad ska jag skriva om när jag är tillbaka? Det kanske låter på gränslandet till klyschigt - men jag kommer att skriva vad helst jag vill och när jag känner för det.

RSS 2.0