mamas & tapas

Tapas ska väll vara trevligt att äta, eller?

Idag var den yngre generationen av släktskapet samlat för födelsedagsfirande. Ja, eller släktskap och släktskap, jag har ingen hel familj i Sverige förutom min älskade far och mor. Min familj i Sverige består av min gudfar Walter, mina halvsyskon Putzi och Max, samt deras halvsyster Suzanne samt barn Linn och Tom samt Li och hennes hund Oda (måste nästan lägga till henne till familj). Nästan halva av denna härliga skara fyller år i juni, och nu blev det födelsedagsmiddag på Mamas & Tapas.

Meeen, njae.. Jag har ett favorit ställe på södermalm, som jag kan proma för varje dag i veckan, året runt: Tvärsöver på Bondegatan 2C - tvärsöver La Cocaracha. Nog om denna sidoberättelse...

Efter några hetsiga öl på Snaps, där även en åsiktspolitisk debatt mellan mig och en bekant mot socialisterna bröt ut, tog jag mig Mamas & Tapas. Jag glad i mig själv och mina medmänniskor entrar varpå en kola-slash-anabola stinn slobodan-miguel hälsar mig välkommen på sitt speciella men fortfarande graciösa sätt:

- Har du bokat bord?
- Ja.. det har vi,
kontrade jag försiktigt men utan att bli arrogant.
- Är du säker?

Nu blev jag lite konfunderad. Om jag svarar att vi har bokat bord, så borde vi antagligen på något sätt gjort det också? Det är inte så att jag svarar: Aråvisst serry, nej men jag sätter mig hos nån tjomme-svennebanans bord nere i hörnet. Således min konfunderande tanke: Vadå är du säker?!

- Ja, ett bord för tio, svarade jag sammanbitet.
- OKOK längt ner hörnet!

Li var försenad i vanlig ordning, inte något att vara förvånad över. Dock så meddelade vi vår absolut fantastiska servitör att grabbarna i garderoben var lite för bryska framtoningen. Middagen fortsatte smärtfritt. Vi hade en underbar spansk servitör som svarade varje sak vi sa, med ett tack.

- Två dubbel espresso och tre machiato
- Jacvisst
- Tack så hemskt mycket!
- Tack, tack.


Ljuspunkt. Maten var till och med helt bra (aldrig som Tvärsöver.. dock!). Problemen kom först när vi skulle bege oss därifrån. Jag skulle hämta ut vår jacka i garderoben, varpå andrej-garcia i sin enklaste form kastade fram meningen att vi skulle pröjsa en tia för varje jacka. Fine, en tia är en tia, inga problem med det. Saken var väll snarare, vem hade en ta på sig? Syster närmar en bartender och slänger fram kortet och säger snällt
-Kan vi ta ut 40 kronor till garderoben? varpå Leonid-Antonio hasplar fram att vi ska skriva det på kvittot. Problemet är att vi redan betalt och dragit kortet, inget han verkar förstå tydligen och framförallt inget svar på frågan - Kan vi ta ut 40 kr på kortet? Tillslut blev han aggresiv och syster temperament dök upp (jag tackar min far för en nedärvd dignetet och intigritet som skulle göra Stalin svartis).

- Herregud vi har spenderat 3,000 kronor plus dricks ikväll och ni kan inte ens ta ut 40 kr till er garderob, vad är problemet?


Tillslut kom Andrej-Jesus fram och blåste av allt och bad om ursäkt, men nåväl.. som jänkarna skulle säga 'a little too late and a little to little'. Mamas & Tapas, får icke ett besök av mig och rent ut sagt blev jag irriterad från första sekund.

Ett plus är att Linn Syversen, min kusin, har färgat håret jättefint - Love it babe!

Nu ska jag sluta skriva, (reserverar mig för eventuella stavfel, inte mycket man kan göra intoxikerad)

Auf Wiedersehen

kristinebergs klippor

Låg ute på Kristinebergs klippor igår och solade tillsammans med Messi, vi marinerade oss med Hawaian Tropic Deep Tanning Oil (Känner mig riktigt crisp och rostad idag.) Efter vår soleskapad promenerade vi till Rålis Boule Bar, lite häng i solen och en kaffe blev det innan jag begav mig till gymmet och Messi tog sig hem.

Men det är något speciellt att ligga vid havet, eller hav rent allmänt. Jag älskar och segla, att ljudlöst glida över ytan att känna hur man utnyttjar naturens kraft till max. Det ger mig en rofylldhet och en känsla av välbehag, en nästintill meditation. Jag får tacka min goda vänn Åke 'Gino' Lundqvist för allt han delat med sig av sin kunskap om segling.

Ikväll Tapas på K-holmen med La Famiglia


Årets första dopp hann jag med. FOTO: Messi.se

grill

Jag är inte sliten, blev inte allt för full igår, men jag är fruktansvärt trött (det kanske finns ett likhetstecken mellan trött och sliten också..) Har en stark önskan och vakna upp om några tusen år istället.

Vill än en gång gratulera min vänn och trummis i bandet Pronoid; Thomas Manell som fyllde 22 igår (måste det vara, tror jag) och vi gjorde det väldigt gemytligt med grill och tillbehör.

... Utöver det tror jag att jag såg ett av mina ex igår.. Om var henne så har hon varit väldigt glad i maten, och igår lite oaptitligt glad i killar.

ps. Har ingen stark önskan att skryta, men jävlar vad bra jag var igår på grillen.

ps1. Ringde precis till Papa Messi, för att han hade väckt mig med ett sms kl 8, han var inte direkt vaken när jag återkom till honom.

rödvinsvänstern uttalar sig



Norrländska rödvinsvänstern uttalar sig
. Japp, för i demokratiska Sverige kör vi stridsvagnar klockan 22:30 i tätbebygt område samtidigt som vi har högläsning ur Karl Marx 'Det kommunistiska partiets manifest' för att samtidigt tillbedja Kim Jong-Il.

... Nu till crescendot, faktumet som ruckar hela Anita Enmarks uttalande och kanske också hennes världsbild - Det som är det mest fantastiska med hela hennes citat:  Hur slutade matchen?

Nordkorea 1 - Brasilien 2

journal training day


Kristofer Lundströms ultimata uppladdning inför gympass ryggbiff och kaffe

Fram till jag var i 20 års åldern tränade jag karate med rätt så hög ambition, men det sprack... någonstans på vägen insåg att jag och Chuck Norris ligger rätt långt ifrån varandra i teknikmässigt.

Men sedan runt april har jag försökt att hålla mig till runt en fyra gympass i veckan, med mål att bli oerhört stark. Känns som att man vill ha lite Hugh Jackman, Wolverine-storlek på kroppen.

Sedan finns det något kittlande skönt när man lyfter tungt, en endorfin-kick. som vår gode gouvernator Arnold säger: 'It's bättäh than seex'

Idag drog jag ner till Duvbo och körde ett monsterpass nere på mitt älskade Sundbybergs Tyngdlyftnings Klubb tillsammans med min egenutnämnde tränare och motivatör Kristofer Lundström, 3 faldig junior EM-medaljör i Styrkelyft och senast ett VM-brons.

Träningen såg ut som följer
Bänkpress:
5 x 5 - 80kg
3 x 3 - 82,5 kg, 85kg, 87,5kg (fail sista på 87,5)
5 x 5 - 50kg med långa stopp.

3 x 8 - 50kg snebänk

+ lite kabelaction, benlyft för magen och bicepscurl 4 x 8.

fotbolls vm

Min far herr Müller-Rienzburg sr. Peter. är en speciell man, en älskvärd man. Som egentligen inte försöker göra någon förnär, men ibland blir det lite fel.

Vi gillar att titta på fotboll, han är Djurgårdare och jag håller på Allmänna Idrotts Klubben. Men fotbolls-VM har liksom fört vårat gemensamma intresse lite närmre. Det finns dock ett lite aber, ett störningsmoment; min far är urusel på fotbollstaktik och kan man säga är en perfektionist.

Varje felpass på plan åtföljs med en tydligt markerande kommentar från min far, och varje bakåtpass följs av ett "naaeee, framåt framåt!", vilket åtföljs av mina tyvärr smått irriterande och griniga "Ja, men tänk om de förlorar bollen och blir överspelade som sista man i backen", jag brukar mötas av en oförstående blick. Därav konstaterandet att min fars fotbollsidé skulle få Barcelonas offensiva possesiongame blekna.

Speciellt besviken blev han igår av Kameruns, som SVT sa, bleka insats. Han hittade snabbt en hackkyckling i Assou Eketto, som spelade igår mot Japan. Assou sprang runt med ett gigantiskt hår i ett hårband, lite halft preussiskt uttryckte sig min far ungefär:

'De kan ju inte spela fotboll. Titta på henne, vad har de hittat henne någonstans', och visst jag förstår min far.


Assou-Eketto igår som offensiv mittfältare

Dock bör poängteras att Tysklands insats i VM är enligt min far (och mig sjölv) helt felfri.


NATTMUSIK

För alla sömnlösa själar har jag plockat ihop lite nattmusik. Själfull musik, ja.. de berör mig i varje fall. Varsågod fränder, människor av kärlek och annat löst folk, i present to you: Nattmusik

TRACKLIST
1. Thin Lizzy - Still in love with you
2. John Mayer - Slow Dancing in a Burning Room
3. Eddie Hazel - California Dreamin'
4. Jimi Hendrix - All Along the Watchtower
5. Rolling Stones - Wild Horses
6. HOFFMAESTRO - I'm not Leaving You
7. Simon & Garfunkel - America
8. Eric Clapton - Tears in Heaven
9. Alter Bridge - Watch over You
10. Lenny Kravitz - Stand by Woman

Hoppas det skänker er lite ro i nattens mörka omfamning.

RORY SUTHERLAND

Plockade upp den här länken från Facebook. Så enkelt men endå så briljant



OCH RIDÅN FALLER


med åtrå på kvinnor

När jag fortfarande jobbade La Prensa förlag blev min kollega Niki Sjölund utskickad för att plåta omslaget till nästa nummer, och jag var inte direkt sen att haka på. Huvudpersonen för plåtningen var självfallet Leffe, dock låg vi nära inpå tryck i och med den tajta deadlinen plus att GWs kalender är fullare än en jaktkväll tillsammans med Guillou, blev det att vi fick bege oss till inspelningen av 'Efterlyst'.

Vi fick en varning av hans assistent att han kunde vara vresig mot fotografer, men att det skulle vara lugnt.

- Fan Niki, kan du inte börja snacka om jakt och sådant. Det tänder han väll till på. Du som är Norrlänning och allting, blir väll skitbra.

Vi anländer och bler nervisade till studion och fixar iordning blixtar och allt, så äntligen så har Leif tid att ställa sig framför ett snyggt frostat glas med blå belysning. Vi såg redan framför oss; de här bilderna kunde bli the cumshot, the moneymakers. Så när vi ska börja sträcker jag fram handen till GW, varpå nämnd ignorerar lite fashionabelt. Har man suttit och kommenterat brott live i television i 20 år, samt supit ner sig totalt och på något underligt sätt fortfarande får in 5 mille efter skatt varje år - Ja då kanske man kan göra så.

GW tålamod räckte precis i 15 sekunder och sen sluddrade han fram

- Nej nu går jag och sminkar mig.
- Men.. Hrm, vi behöver fler bilder till förstasidan,
försökte vi lite trevande.

Nej, det gick inte. Inga bilder. GW hade bestämt sig. Hans assistent kom fram och beklagade och pratade lite med GW. Hans egna inbildade rockstjärnestatus blev uppfylld den kvällen av två gröngölingar med en kamera, som klippt och skuret ur filmen 'Almost Famous'.

KVÄLLENS LÅT

By the way, kvällens låt Grand Funk Railroad - Mean Mistreater (alternative mix)

FÖDELSEDAGSFIRANDE X2

Vilken fantastisk vilken roséfylla jag hade igår på Café Opera, hoppas det ärade födelsedagsbarnet Filip 'Dremer' Widerström också tyckte det. Jag sladdade runt på vinliga ninjaben senare på natten, men hem kom jag i varje fall och jag vaknade upp, fortfarande väldigt full måste jag tillägga, imorse. Dagen har spenderats genom att sova igenom Serbien - Ghana på mina föräldrars soffa, stort heder och tack till min mor som tagit väl hand om mig idag.

Sedan anser jag fortfarande att min idé att köpa 10 st ramlösa vid halv 2 rycket räddade min natt, men gjorde ett hål i min plånbok som var väldigt onödigt.

Tidigare på gårdagen hade jag och Wictor Berntsson varit Uptown (Uppsala) för att fira Emilia Klaussén som fyllde år. Jag undrar fortfarande vart du tog vägen, bro?


Wictors hund Porthos

Söta Emilia och Jessica

Jag, Wictor, Tim och Fredrik på nyår

LENNY KRAVITZ..

'Sister.. did you have to fall in love..? with a man, who never was up to no good. He took your soul and stole your only heart, fliped your wig and left a permanent scar'

Ryser varje gång jag hör början på Sister med Lenny Kravitz från 'Are You Gonna Go My Way'-plattan, det är något magiskt med det spåret.

Någonstans runt milleniumskiftet sprang jag ner till skivbutiken nere på Sergels Torg, titelspåret hade man ju hört tidigare på MTV. Men resten av plattan är helt fantastisk, mycket är analogt inspelat som t.ex 'Sister' är inspelad live med overdubs. Hela låtens uppbyggnad med wah-wah gitarren fram till solot och sedan Lennys smärtsamma wailande som ebbar ut.

Bjuckar på en länk till ett liveframträdandet HÄR!



Lenny Kravitz på scen med en Fender Stratocaster

Lånade förövrigt ut skivan till min klasskompis Alexander Schöld och har ännu inte fått tillbaka den, hah.

MAN KANSKE SKALL BÖRJA IGEN...

Ptja, vänner. Vad sägs? Man kanske ska ge det en testperiod till, se ifall saker och ting håller mer än två månader i rad. Det är ju trotts allt sommar igen, något sånär i varje fall..

Jag och Papa Messi pratade om lite oldtimes och jag behövde bara gå in på min suveräna blogg, som egentligen har funnits sedan 2006/07. Vilket man inte kan tro med denna updaterate.

Mjae, det där med uppdateringar är inte direkt min stil. Men nu kommer en i varje fall, bra skit.

Peace, love & understanding

RSS 2.0