a requiem for a dream

Vi färdas till fots ner längs en dammig grusväg, träden ligger tätt inpå oss. Stora ljusa lövträd smeker nästan våra kroppar medans vi halvt avklädda går vägen fram. Solen skiner och droppar av svett rullar längs våra kroppar, det är varmt men fantastiskt skönt. Odefinerbara ansikten i en mindre grupp, som traskar fram i ett lugnt tempo. Jag är dock stressad, vet inte varför.

Här har jag varit förut, tänker jag för mig själv när jag stannar framför en åker. Åkern är stor, med stora vita balar udda utspridda över hela fältet. Som en kil mellan skogen ligger fältet framför mig och sprudlar av liv och en stark grönska. I horisonten ser jag vattnet skymta, en ljusblå hägring. Vägen som vi färdats på har hittils varit helt rak men nu svänger tvärt till vänster och vi går längsmed fältet tills vi kommer till en bäck. Vi korsar bäcken och går rakt in i skogen, som är full av människor och liv.

Det är de vackraste människorna du kan tänka dig. Som ligger och solar, tittar mystiskt och med åtrå på mig. Skogen är runt en kilometer djup och trädkronorna högt upp, som att det skyddar från andra. Terrängen är kuperad med klippor och stigen går som mellan klipporna. Jag har kommit in i en egen egen hemlig värld, som bara få vet om. Efter runt 800 meter spricker skogen upp och träden börjar glesna, väl där nere ligger det en en sandstrand. Folk är nakna. Jag letar efter dig. Tittar ner på telefonen och ringer, inget svar. Jag ser bekanta ansikten, går dit. Känner igen drömmen omgivningen, här har jag varit förut. I det här magiska landet.

Vid strandbädden går en slingrande grund flod med sandstrand på båda sidorna, floden är runt 20 meter bred och man ser botten och alla fiskar och djur som leker i vattnet. På andra sidan ligger mer folk och solar och träden tornar upp sig bakom dem. Sist jag var här i mina drömmar simmade jag i vattnet, lekte, jagade dig. Var oskyldig.. Jag vill veta vad det här är för plats, vad är det för paradis?

Slår upp mina ögon, tittar på displayen..  "Money never sleeps, it's 6 o'clock bitch". Tittar ut på de vindpinande träden som vrider och kränger sig för vindens makt, regndroppar som bombaderar den redan blöta marken. Nej, imorse ville jag bara somna om... Ta med dig in i drömmen, och fortsätta leva paradiset på jorden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0