recept: glaze 'n marinade
Ett liten marinad som jag rörde ihop i helgen, med lyckat resultat.
Marinade
Börja med att ta två matskedar olivolja och två matskedar balsamico vinäger. Fortsätt med att blanda i en matsked tomatpuré och en halv matsked soja. Ta en handfull dragon och lite mer än en handfull basilika och hacka fint, det är väldigt viktigt att det är finhackat. Hacka sedan i två vitlöksklyftor och en halv-hel chili, beroende på hur stark chilin är. Peppra
Marinaden ska ha en rätt så syrlig smak, där örterna och balsamico vinägern ska ta stor plats.
Glaze
Ta ungefär två matskedar honung som du värmer på plattan med en rökig whiskey. Värm tills det precis börjar sjuda och sedan ta av spisen.
Receptet görs med fördel på fläskfilé där får fläskfilén stå i marinaden i alla fall två timmar. När du grillar applicera glaseringen. Det söta och rökiga i glazen och syrliga i marinaden kombinerar varandra utmärkt.
Marinade
Börja med att ta två matskedar olivolja och två matskedar balsamico vinäger. Fortsätt med att blanda i en matsked tomatpuré och en halv matsked soja. Ta en handfull dragon och lite mer än en handfull basilika och hacka fint, det är väldigt viktigt att det är finhackat. Hacka sedan i två vitlöksklyftor och en halv-hel chili, beroende på hur stark chilin är. Peppra
Marinaden ska ha en rätt så syrlig smak, där örterna och balsamico vinägern ska ta stor plats.
Glaze
Ta ungefär två matskedar honung som du värmer på plattan med en rökig whiskey. Värm tills det precis börjar sjuda och sedan ta av spisen.
Receptet görs med fördel på fläskfilé där får fläskfilén stå i marinaden i alla fall två timmar. När du grillar applicera glaseringen. Det söta och rökiga i glazen och syrliga i marinaden kombinerar varandra utmärkt.
Kommentarer
Postat av: emelie
Godmorgon.
Hur har helgen varit?
Postat av: Sandra
Ha ha jasså vilken lyx du har då hela dagarna.
Postat av: emelie
låter fint det, blev det någon cementering?
Trackback