recept: lunch-laxad

Ibland måste man få fuska för att lunchtimmen ska räcka till för att köpa mat, laga äta och sen ha tid för rekreation. Man hinner inte riktigt vispa ihop en marinad och göra rostade rotsaker. Men det betyder inte att man inte kan laga mat för den sakens skull.

En av de enklaste rätterna att laga till är självfallet lax. Jag stack ner den närliggande fiskcharken och tog mig en 0,3 kg del av en laxfilé. Krydda? Jag använde någon form av terriaki sås, men du kan även använda salt, peppar, citron, vitlök. In med det hela i ugnen på ~220 grader i cirkus 20 minuter. Samtidigt kokade jag lite jasminris.

Serveras med lite soyasås.

Sammanlagt tillagningstid 25 min (beror på hur snabb ugn du har).

Trefvlig lunch på eder

Kommentarer
Postat av: Mackan

Verkar vara dålig uppdatering här! Skärpning Gubben!

2008-06-16 @ 23:27:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0